YO9INA

73 to all radio amateurs!

   

Bun venit


yo9ina
 

Acest site are un caracter general, cu adresabilitate generală deși, pentru faptul că eu am ca pasiune radioamatorismul, am decis să se adreseze în egală măsură radioamatorilor români cât şi celorlalţi din lumea întreagă. Bineînțeles că oricine este primit aici cu inima deschisă. Limba folosită este româna, dar pot fi găsite articole provenite de pe alte situri care nu sunt traduse, ele fiind postate în limba originală. Nu voi intra în amănunte. Doresc totuşi să amintesc că veridicitatea precum şi conţinutul articolelor de pe acest site care sunt preluate din alte surse, aparţin strict autorilor lor, nu mie.

Conţinutul acestui site cât şi layout-ul poate fi modificat oricând astfel încât informaţia scrisă şi audio-vizuală oferită să ajungă la voi sub cea mai placută formă.


   
   
   

Despre mine


yo9ina
 

De când mă știu mi-am dorit să descifrez tainele radioamatorismului. Din nefericire, nu am reuşit să ajung să particip, până la vârsta de 43 de ani, la testul pentru obţinerea licenţei care îmi dădea dreptul să emit şi să recepţionez semnale radio în mod legal. O jumătate de viață pierdută... Dar visul mi s-a împlinit până la urmă. Şi uite aşa, iată că din luna noiembrie 2011, am fost posesorul unei autorizaţii de emisie-recepţie în benzile de radioamatori, clasa a III-a.

În urma examenului promovat în luna martie 2014 am intrat în posesia autorizației clasa a II-a. Sunt bucuros pentru această realizare, deși am senzația că aceste examene sunt mai degrabă concepute pentru profesioniști nu pentru amatori. Proba de electrotehnică este de nivelul unui absolvent de școală postliceală sau chiar de facultate (electro)tehnică.

Din octombrie 2015 m-am implicat într-un proiect de anvergură naţională: RoLink. Sunt mândru că am putut da o mână de ajutor. Lucrez cu o echipă fantastică despre a cărui entuziasm se poate vorbi numai la superlativ.

Din septembrie 2016 viata m-a dus in United Kingdom. Locuiesc intr-un orasel numit Warrington care este situat in nordul Angliei la distanta egala de 20 de mile intre Liverpool si Manchester. De aici intru in QSO cu ajutorul nodului portabil RoLink si cel DMR.

În octombrie 2020 am primit indicativul foundation M7ROL în urma unui examen online. Foundation este clasa de intrare în rândul radioamatorilor din regat. Este foarte ușor de luat, iar dupa ce l-ai luat, imediat, chiar în aceeași zi poți să îți alegi și să îți iei ce indicativ este liber și îți place. Mai mult, poți susține și alte examene pentru clasele superioare în aceeași zi. O experiență interesantă, având în vedere faptul faptul că la noi în România înca nu poate fi vorba de așa ceva.

Pentru cei care vor să intre în contact cu mine, vă aștept pe RoLink, 226 DMR Romania, qrz.com și pe skype la adesa yo9ina.